Mondkapjesproject Appeltern

Een groepje vrijwilligers uit Appeltern is onlangs gestart met een mondkapjesproject. Het is immers hoogste tijd dat we onszelf beschermen als we naar buiten gaan. Schone handen en een mondkapje dragen zijn de eerste voorzorgsmaatregelen. In veel landen is het al verboden om zonder mondkapje in het openbaar te lopen. Er is echter een flink tekort aan mondkapjes!

Vandaar dat een groepje vrijwilligers uitwasbare mondkapjes in elkaar gaat naaien om mensen uit ons dorp te beschermen. Deze kapjes zijn niet medisch goedgekeurd en kunnen ook niet door doctoren in het ziekenhuis gebruikt worden, maar het geeft wel bescherming als je bijvoorbeeld boodschappen moet halen. Belangrijk is dan dat je kunt voorkomen dat je met besmette handen aan je neus of mond zit. Wrijf vooral ook niet door je ogen. Mond, neus en ogen zijn de plekken waar het Coronavirus binnen kan treden. Een bril dragen zou ook een goed idee zijn.

We hebben inmiddels een prototype gemaakt van een mondkapje dat gemaakt is van microvezelstof. We willen dit gratis aanbieden aan voorlopig alleen dorpsgenoten uit Appeltern en aan de huisartsen in Maas en Waal, die hier behoefte aan hebben. Om te starten willen we voor iedere Appelterner 1 mondkapje maken, maar dat kan nog meer worden.
Wil jij ook meehelpen om de mondkapjes te maken? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor materiaal wordt gezorgd!

mondkapje

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal