Digitale bijeenkomst zon- en windenergie

Op 7 januari organiseert gemeente West Maas en Waal samen met de Regio Rivierenland een digitale bijeenkomst over zon- en windenergie. In dit Ruimte-atelier wordt gekeken naar mogelijke locaties op de (middel)lange termijn voor grootschalige duurzame energie opwek. De gemeente en de Regio Rivierland willen hierover in gesprek met inwoners, belanghebbenden en betrokkenen in de gemeente. Iedereen kan meepraten.

Wethouder Erik Peters: “Het doel is een beter klimaat voor iedereen. Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is door het opwekken van meer duurzame energie. Samen met de regio zoeken we uit waar mogelijkheden zijn: de Regionale Energie Strategie (RES). De regio werkt nu aan de RES 1.0. Als gemeente werken wij ook aan een eigen visie op zon- en windenergie. We praten graag met inwoners over deze volgende stappen. Daarnaast vragen wij inwoners mee te denken over de mogelijkheden van zon- en windenergie op de (middel)lange termijn”.

Verder onderzoeken mogelijkheden
De Regio Rivierenland organiseerde samen met de gemeente al eerder 3 ruimte-ateliers. Met de informatie die daar werd opgehaald, ontstond het eerste RES-bod. In de bijeenkomst in januari gaat het een stapje verder en willen de gemeente en de Regio kijken naar mogelijke kansrijke gebieden voor de (middel)lange termijn. Na een terugblik van alle stappen tot nu toe, bouwen we verder op alles wat is besproken in de eerdere ruimteateliers.

Aanmelden
De online bijeenkomst is donderdagavond 7 januari van 19.30 tot 21.30 uur. Wie mee wil praten kan zich aanmelden (uiterlijk 5 januari) via www.resrivierenland.nl/aanmelden.

Regionale Energiestrategie
In de regio wordt samengewerkt aan de Regionale Energiestrategie (RES). Hierin staat hoe de regio Rivierenland de energietransitie gaat inrichten. Dus hoe we van fossiele energiebronnen zoals aardgas en aardolie naar hernieuwbare energiebronnen zoals zon- en windenergie gaan. Meer informatie staat op www.resrivierenland.nl.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal