Hulp gevraagd

Half februari komt er in Appeltern een woning beschikbaar voor een Syrische familie van 6 personen. De familie verblijft momenteel in Turkije. Ze komen naar verwachting half maart met een groep andere Syrische families naar Nederland. Ze gaan eerst 10 dagen in quarantaine en komen daarna direct naar de woning.

VluchtelingenWerk Oost Nederland zoekt vrijwilligers die kunnen helpen om de woning ‘kampeerklaar’ te maken. Bijvoorbeeld: klusjes doen in en rondom de woning zoals lampen ophangen, gordijnrails monteren, tweedehands meubels en huisraad verzamelen, een oogje in het zeil houden op de woning totdat de familie komt, etcetera. 

Daarnaast worden mensen uit Appeltern gezocht, die de familie willen begeleiden bij het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving. Bijvoorbeeld: huisarts en tandarts zoeken, leren fietsen, zorgverzekering afsluiten, wegwijs maken in de winkels, aanmelden bij de basisschool, helpen met administratie zoals inloggen met DigiD. Er is een checklist en een draaiboek beschikbaar en de vrijwilligers worden professioneel ondersteund. Ook zijn er vrijwillige tolken die kunnen helpen.

Belangstellenden die willen helpen kunnen contact opnemen met Saskia Klijn, teamleider van VluchtelingenWerk Oost Nederland. Zij is op werkdagen ma-di-do-vr te bereiken op 06-47029210.

vluchtelingenwerk

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal