Intocht Sinterklaas gaat door!

Gisteravond zijn er tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen afgekondigd naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Na uitvoerig overleg met alle betrokkenen heeft het Sinterklaascomité Appeltern besloten om de intocht van Sinterklaas in Appeltern door te laten gaan. We hebben ons oorspronkelijke plan wel op een aantal punten moeten aanpassen, maar wij zijn ervan overtuigd dat we er op deze wijze voor iedereen een mooie en veilige intocht van kunnen maken.

Optocht
De kinderen worden om 10.20 uur verwacht bij Stoomgemaal De Tuut, waar we de Sint zullen opwachten. Daarna lopen/fietsen we in optocht naar het Dorpshuis. Wij vragen kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen om tijdens de optocht onderling 1,5 meter afstand te bewaren. Wees hier alert op!

Feest in het Dorpshuis
Wanneer we zijn aangekomen bij het Dorpshuis zullen alle kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen gevraagd worden hun QR code te tonen. Zonder een geldig corona toegangsbewijs krijgt men geen toegang tot het Dorpshuis. Voor de kinderen staan banken klaar, waarop zij mogen plaatsnemen. Voor alle volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar) staan stoelen klaar. Deze vaste zitplaats is verplicht! Wij doen een beroep op een ieder om het aantal aanwezigen (volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar) enigszins beperkt te houden. Verder vragen wij iedereen om elkaar de ruimte te geven tijdens de optocht, bij het betreden en bij het verlaten van het dorpshuis.

Wij gaan ervan uit dat wij op deze manier de Sinterklaasintocht op een verantwoorde manier door kunnen laten gaan. Uiteraard maken de ouders de uiteindelijke keuze om al dan niet deel te nemen aan de Sinterklaasintocht. Vanzelfsprekend respecteren wij ieders keuze hierin.

Bij het uitgaan van dit bericht hebben wij nog niets gehoord van de Gemeente West Maas en Waal. Mocht de Gemeente later vandaag alsnog besluiten om de vergunning van de Sinterklaasintocht in te trekken, dan zullen wij hierover berichten.

Namens het Sinterklaascomité Appeltern,

Ingrid Broekhuijse, Inge Bijtenhoorn en Patricia van den Brink

sinterklaas 2021

 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal