Prijswinnaars kerstboomactie bekend

Blije gezichten van 3 West Maas en Walers bij het ontvangen van hun prijs. Deze hebben zij gewonnen door het brengen van een kerstboom naar het inleverpunt in hun dorp op 8 januari. Daarbij hebben zij meteen ook hun favoriete vereniging een mooi geldbedrag laten winnen. Dit jaar zijn weer meer bomen ingeleverd dan vorig jaar.

Wethouder Erik Peters heeft door loting uit de bonnen die bij de kerstbomen werden ingeleverd, de prijswinnaars bepaald. Wethouder Peters: “Met deze actie zorgen we ervoor dat we grondstoffen opnieuw inzetten. En voor onze inwoners is het leuk om hiermee een prijs te winnen en vervolgens hun favoriete vereniging ook te laten delen in de winst. Daarnaast maken we een aantal ondernemers in onze gemeente blij omdat de waardebonnen bij hen worden ingeleverd. Hiermee snijdt het mes aan zelfs meer dan 2 kanten. De verenigingen die op de inleverplekken staan verdienen ook een zakcent”.

Dit jaar kregen de winnaars een waardebon als prijs. De 1e prijs een bon van € 100,- was voor Anky van Wichen uit Alphen. De 2e prijs, een bon van € 75,-, ging naar Jurgen Gerritsen uit Beneden-Leeuwen. De 3e prijs een bon van € 50,-, was voor Henny Markus uit Beneden-Leeuwen. Henny: ”Wat een ontzettend leuke actie van de gemeente. Ik heb met plezier mijn kerstboom naar het inleverpunt gebracht, hoewel de boom niet makkelijk in mijn auto ging. Ik hoop dat deze actie volgend jaar weer is”.
Niet alleen de brenger van de boom won een prijs. Ook de favoriete vereniging van de prijswinnaars kregen een geldprijs. Anky gunde de jeugd van voetbalvereniging Avios/DBV € 225,- . Zo kreeg de publieke omroep Extra FM € 150,- via Jurgen en tennisvereniging Lewabo ging met € 100,- naar huis.

Gemeente West Maas en Waal organiseert al een paar jaar een inzamelactie voor kerstbomen in haar 8 dorpen. Deze worden door Avri tot compost gerecycled. Een kerstboom is te waardevol om in de groene container te gooien. Dit jaar zijn rond de 550 stuks ingeleverd. Dit was ruim 8000 kilogram.
In elk dorp staat een meestal plaatselijke vereniging om de bomen in te nemen. De volgende verenigingen hebben dit jaar hiermee een leuk zakcentje verdiend: SV Avios in Alphen, Vereniging Dorpshuis de Uithof in Altforst, Fleurig Appeltern in Appeltern, CV de Oelebolle in Beneden-Leeuwen, Activiteiten Commissie Beneden-Leeuwen in Boven-Leeuwen, TTV Trumelo in Dreumel, Voetbalvereniging DBV in Maasbommel en ExtraFM in Wamel.

kerstboomactie 2022 prijswinnaars

Op de foto van links naar rechts: wethouder Erik Peters en de winnaars van de 1e prijs

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal