Prima ideeënoogst bij growfunding!

De in februari gehouden growfundingactie was dit jaar in meerdere opzichten succesvol. Circa 75% van de inwoners gaf met hun donatie blijk van waardering voor de acties van het dorpsplatform, waarvoor hartelijk dank! Daarnaast heeft de op de actiefolder geplaatste oproep, voor nieuwe ideeën voor dorpsverfraaiing en leefbaarheid, een schat aan nieuwe ideeën opgeleverd.

De aangedragen ideeën en wensen met betrekking tot de inrichting en verfraaiing van de buitenruimte, worden opgepakt door themagroep Fleurig Appeltern. Zo waren er veel aanvragen voor het plaatsen van bankjes, bloembakken, aankleding buitenruimte van ‘t Stèkse én De Schuur, aanleg van een voedselbos, bloeiende bermen, enzovoorts.

De ideeën voor nieuw op te pakken onderwerpen/activiteiten waren zeer divers. Genoemd werden o.a. speeltuin voor jonge kinderen, tiny-house-project, verkeersmaatregelen, buurtsuper, wintertafereel in Appelternse bos, uitbreiding struin- en fietspaden, en nog veel meer. Deze ideeën willen we na de zomervakantie (zodat ook de vele nieuwe inwoners meteen kunnen aanhaken) nader uitwerken op een speciale bewonersbijeenkomst.

Ook ontvingen we een aantal klachten, o.a. over wateroverlast en kapotte bestrating. Hoewel dit eigenlijk niet tot ons takenpakket behoort, hebben we deze klachten toch eenmalig doorgezet naar gemeente West Maas en Waal. Dergelijke klachten kunnen inwoners zelf rechtstreeks doorgeven via het Meldpunt op de website van de gemeente, via de Mijngemeente app of met een telefoontje naar het gemeentehuis.

De complete oogst aan ideeën via de growfundingactie kun je hier nalezen. Komt er in de tussentijd nog een ander idee bij je op, schroom dan niet om het te melden aan een van onze bestuursleden of via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kunnen we het er na de zomervakantie op de bewonersbijeenkomst gelijk met elkaar over hebben…

ideeën

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal