Van idee naar uitvoering, doe je mee?

Op de inwonersavond van 28 september zijn tal van veelbelovende en kansrijke ideeën voor Appeltern geopperd. Deze ideeën hebben we in onderstaande vier thema’s ondergebracht. Kan één van deze thema’s ook op jouw enthousiasme rekenen? Dan nodigen wij jou van harte uit om dit thema mee op te pakken en verder mee uit te werken.

1. Activiteiten
Van allerlei kanten kwamen er ideeën voor activiteiten voor zowel binnen (in De Schuur en ’t Stèkske) als buiten. Genoemd werden o.a. leesclub, bingo (deze 2 activiteiten worden al opgepakt), creacafé, workshops, dansles, muziekavond, ruilbeurs, exposities, winterwandeling, enzovoorts. Kunnen we wellicht een groep formeren, die het leuk vindt om van tijd tot tijd activiteiten te organiseren? ’t Rollend Creatief in Megen is een mooi voorbeeld. Zij hebben een programma voor het hele jaar met een divers aanbod van workshops en cursussen, zie www.rollendcreatief.nl.

2. Promotie van Appeltern
Om uit te stralen dat we trots zijn op ons dorp kwam de wens langs om Appeltern meer te promoten. Eén van de suggesties was om een knop te maken op onze website met een overzicht van wat Appeltern allemaal te bieden heeft. De PR commissie zal hiermee aan de slag gaan. Andere genoemde mogelijkheden om Appeltern te promoten zijn het ontwerpen van een vlag, het bedenken van een Appelternse lekkernij (zoals bijv. het Haagse hopje), of…. Kortom, wie vindt het leuk om dingen te bedenken en te ontwerpen ter promotie van Appeltern?

3. Heemkundekring
Wat weten wij van de historie van Appeltern? Hoe was hier het leven in vroegere jaren? Hierover zijn al tal van verhalen, boeken, foto’s en films. Het idee is om deze informatie te verzamelen, te archiveren en toegankelijk te maken voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een tentoonstelling, bordjes plaatsen met informatie over de historie van een pand, digitaliseren van informatie, enzovoorts. Wie vindt het belangrijk dat het verleden van Appeltern voor de toekomst bewaard blijft?

4. Veiligheid
In Appeltern is al een groep actief, die zich zorgen maakt over de veiligheid op de dijken en de overlast, die wordt veroorzaakt door druk verkeer. Op de bewonersavond waren ook mensen, die vinden, dat er nog steeds te hard gereden wordt in de Kerkstraat, terwijl daar al snelheidsbeperkende maatregelen genomen zijn. En wellicht zijn er nog meer onveilige situaties. Wie herkent (verkeers-) veiligheid als een probleem en wil zich hiervoor met anderen inzetten?


Wat zou het mooi zijn als we een aantal van de ingebrachte ideeën voor Appeltern kunnen omzetten in concrete acties. Dat kan alleen maar met voldoende respons en inzet vanuit het dorp. We moeten het samen doen!

Dus, …. Heeft één van bovenstaande thema’s jouw interesse en vind je het belangrijk dat dit thema wordt opgepakt? Sluit je dan aan en doe mee! Je kunt je aanmelden bij één van de bestuursleden of via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de ideeën die opgepakt gaan worden geldt, dat het bestuur van Dorpsplatform Mooi Appeltern dit zal ondersteunen en waar mogelijk faciliteren met alle middelen die tot haar beschikking staan.

Voor een gedetailleerd overzicht van de geopperde ideeën verwijzen we je graag naar Resultaten bewonersavond.

Bestuur Dorpsplatform Mooi Appeltern
John van Luijn, Ineke Hijmans, Albertine Roffelsen, Willem Maat, Dorothé Toebast en Mario van der Velden

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal