Vragenlijst leefomgeving

De gemeente West Maas en Waal roept iedereen op om een korte vragenlijst in te vullen. Daarmee bepalen inwoners mee waar het LEADERprogramma zich op moet richten in onze regio. Het gaat om thema’s als ontwikkelingen op sociaal gebied en op het gebied van de economie. Ook staan er vragen in over klimaat, water en bodem en verbetering van de natuur.

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat plannen van inwoners om hun dorp of woonomgeving te verbeteren, financieel ondersteund. De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen vragen samen de subsidie aan. Daarvoor moeten zij in opdracht van de provincie Gelderland een subsidieprogramma schrijven. Een belangrijke voorwaarde is dat zij dit samen met inwoners en ondernemers doen. Als de gemeenten LEADERgebied worden, gaat het subsidieprogramma op 1 januari 2024 open. Inwoners en ondernemers kunnen dan een beroep doen op deze subsidie.

De gemeenten organiseren in de eerste weken van april 3 werkbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn interactief opgezet waarbij aanwezigen in groepjes de thema’s bespreken. Samen bepalen we wat echt belangrijk is voor dorp en omgeving. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën in te brengen! Meer informatie volgt binnenkort. Houd daarvoor de website en social media kanalen van uw gemeente in de gaten.

Op de website van iedere gemeente staat meer informatie over de LEADERsubsidie. Ook vinden mensen daar een link naar de vragenlijst. Binnenkort staat daar ook meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden voor 1 van de eerder genoemde bijeenkomsten. De link voor de vragenlijst voor inwoners van West Maas en Waal vindt u op www.westmaasenwaal.nl/leadersubsidie.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal