Informatieavond De Lymen in stoomgemaal De Tuut

Op woensdag 17 mei 2023 vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom op de informatieavond over de inrichting van uiterwaard De Lymen, het uiterwaardengebied tussen Appeltern en Batenburg. Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn van plan in uiterwaard De Lymen de riviernatuur weer terug te brengen. Over een jaar of drie is het de bedoeling dat een vogelrijk natuurgebied met geulen, grote grazers, bloemrijke stukken grasland en moeras is ingericht, waarna de natuur het verder zelf invult. Verder wordt het gebied geschikt gemaakt voor wandelaars.

Op woensdag 17 mei is er een informatieavond voor geïnteresseerden en omwonenden. De bijeenkomst vindt plaats in stoomgemaal De Tuut in Appeltern. De inloop is vanaf 19.30 uur en het plenaire programma start om 20.00 uur. Het ontwerp wordt besproken en verder komen onderwerpen als de aanleg van een fietspad, hondenlosloopzone, onderzoeken, parkeren en de vervolgstappen aan bod. Er is voldoende tijd om vragen te stellen.

De plannen voor de inrichting zijn onderdeel van het programma MeerMaas van Natuurmonumenten. De Lymen wordt, bij realisatie, tevens toegevoegd aan het Gelders Natuur Netwerk en is daarmee een belangrijke ontbrekende schakel in het totale natuurnetwerk in de provincie Gelderland. Verder is het streven om in het stroomgebied van de Maas het waterleven te verbeteren volgens de Europese Kaderrichtijn Water, een taak van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Natuurmonumenten.

uiterwaard de lymen

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal