Geslaagde Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 kende een onstuimig begin met veel wind, kou en tijdens de versierde optocht ook nog regen. Maar dat betekende niet dat het enthousiasme minder was. Alle kinderen hadden weer heel goed hun best gedaan samen met de ouders, broers of zussen en misschien zelfs wel opa’s en oma’s en was het werkelijk een kleurrijke optocht. Wel iets ingekort door het weer maar dat maakte niet uit. Dit jaar gingen de prijzen van de versierde fietsen naar Isa en David.

Aangekomen bij het Dorpshuis was de vlag al gehesen, werd het Wilhelmus gedraaid en ook hiep-hiep-hoera, want niet alleen was Koning Willem Alexander jarig, maar ook Berend is op 27 april jarig. Omdat er dit jaar geen ballonnenwedstrijd werd gehouden is er gevraagd of de kinderen een mooie verjaardagskaart wilde maken voor de Koning. Er waren een paar hele mooie verjaardagskaarten gemaakt en de dames die deze kaarten hadden gemaakt, Renske en Noor werden verrast met een leuk cadeautje.

Binnen stonden de spelletjes klaar en de tafels waaraan gekleurd kon worden. Nadat iedereen wat te drinken en iets lekkers had gehad, kon de competitie beginnen. Met veel aanmoedigen en plezier werd er hard gestreden om de snelste tijd. Tussendoor kregen de kinderen nog wat te drinken en een zakje chips.

Tegen het middaguur kwam Pizzeria Beban met de gesponsorde pizza’s voor de kinderen. De aanwezige bezoekers konden voor een kleine bijdrage ook een lekker stuk pizza eten. De pizza’s vonden gretig aftrek en waren ook zeer snel op!!

Dit jaar geen Vrijmarkt omdat er maar een enkele aanmelding was, hopelijk volgend jaar wel weer. Na nog even gespeeld te hebben, kwam er een einde aan de Koningsdag en kregen de kinderen nog een zakje snoep mee naar huis.

Wij bedanken alle kinderen en overige aanwezigen tijdens Koningsdag 2019, Pizzeria Beban voor de sponsering van de pizza’s en Carnavalsvereniging De Blautuuters voor het sponseren van pakjes Wicky, snoep en chips. Ook alle andere mensen die een bijdrage hebben geleverd aan Koningsdag 2019 bedankt! En natuurlijk Nolly en Peter voor de prettige samenwerking en hulp!!

Dank jullie wel allemaal en tot volgend jaar,

Groetjes van het Oranjecomité
Dianne, Rosa, Rianne en Chantal

koningsdag 2019

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal