Openingstijden Welzijns-Ontmoetings-Servicepunt

Vooruitlopend op de officiële opening (12 januari 2020) is het WOS al deze maand, december 2019, in gebruik genomen. De openingstijden zijn elke dag van 9.30 – 12.00 uur en van 13.30 – 16.00 uur. Iedereen kan op deze dagen binnenlopen voor een kopje koffie/thee of een glaasje fris (alle consumpties kosten € 1,50) en om een praatje te maken. Ook kun je al aan diverse activiteiten deelnemen, zoals weergegeven in de maandplanner.

Op maandagmorgen zijn Annemien van Ooijen en Anke Schoenmakers altijd aanwezig om met de mensen die daar zin in hebben een wandeling (Wandelcafé) te maken door het dorp. Samen wordt bepaald waar en hoe lang.

Vanaf 10 december zijn Lia en Piet van de Bergh elke dinsdagmorgen de gastvrouw en gastheer. Zij brengen dan o.a. materialen mee die Mien Savelkouls heeft verzameld over Appeltern! Dat wordt bekeken en natuurlijk besproken. Verder is er de mogelijkheid om een kaartje te leggen.

Vanaf 15 januari is Jopy van Oort elke woensdag aanwezig om vanaf 12.00 uur een soort van ‘lunchcafé’ te openen. Iedereen die thuis in zijn/haar uppie de lunch gebruikt kan die lunch meenemen naar het WOS en dan kan men gezellig samen lunchen.

Elke donderdagmorgen zijn Jeanne van Ooijen en Bets Janssen Steenberg aanwezig om alle dames en heren die liefhebber zijn van haken/breien/naaien/punniken etc. te ontvangen. Iedereen brengt zijn/haar eigen werkjes mee naar het WOS. Jeanne en Bets kunnen ook advies geven en helpen bij problemen.

Vanaf 5 december wordt er elke donderdagmiddag gebiljart (ABC – Appelternse Biljart Club). Gastvrouw en gastheer deze middagen zijn Paula en Henk Mulders!

Op vrijdagmorgen is Wim van Leeuwen de gastheer. Hij wordt regelmatig bij gestaan door Wilma Konings en Rita Scholten. Op deze vrijdagmorgen is er de mogelijkheid om samen te kijken welk gezelschapsspel men wil doen. Dat kan zijn een kaartspel/Rummikub/dammen/ schaken/Monopoly/dobbelspelen etc. Hiervoor kunnen inwoners van Appeltern nog steeds spelletjes aanbieden.

Elke vrijdagmiddag is Willie van Ooijen aanwezig. Daarnaast is er 1x per maand op de vrijdagmiddag een activiteitenmiddag dat heet Spel & Fun o.l.v. Grietje Verkleij en Anke Zeldenthuis, vanaf 13.30 uur. Toegankelijk voor alle leeftijden tussen 6 en 106 jaar. Een spelletjesmiddag waarbij jong en oud welkom zijn. Denk aan Rummikub, Mens Erger Je Niet, schaken en dammen, enz. Wellicht op termijn ook andere spelletjes met bijvoorbeeld dans of iets anders creatiefs erbij. Kinderen kunnen uit school zo aanschuiven. De 1e middag is op 13 december. Men mag ook zelf spelletjes meebrengen. Kinderen onder de 8 jaar mogen niet zonder ouders komen. Dus ouders even de kinderen brengen en weer ophalen. We zijn tijdens de activiteiten binnen (om te voorkomen dat de kinderen telkens van binnen naar buiten gaan naar de speeltuin). Wij voelen ons verantwoordelijk voor met name de kleintjes. In januari is vastgelegd vrijdag 24 januari.

Elke zaterdagmorgen zijn Marsha Krijnen en Arnold van Ooijen aanwezig om te zorgen voor een lekker bakkie thee of koffie. Deze morgen kan men ook kapotte huishoudelijke apparaten meebrengen. Dan wordt bekeken of er nog een reddingsoperatie mogelijk is voor dat apparaat. We noemen dit het Repaircafé. Dit café is er enkel in de wintermaanden.

Vanaf januari gaan we kijken of we alle dagdelen open kunnen zijn. Naast de genoemde vrijwilligers zijn er nog mensen op een lijst die nog nadenken over een dagdeel of activiteit. Ook u kunt zich hier nog voor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u het WOS bezoeken, maar niet deelnemen aan een activiteit? Dat kan en mag altijd: Het WOS is er voor Welzijn, Ontmoeten en Service.

wos juli 2019

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal