Nieuw jaar Open Eettafel gestart

Op 8 januari is de Open Eettafel het nieuwe jaar begonnen. Het project gaat hiermee het achtste eettafeljaar in en zit inmiddels behoorlijk aan de limiet van 30 gasten. In het welkom aan alle gasten en vrijwilligers werd even stilgestaan bij het doel van de Open Eettafel: genieten van mooie gerechten, maar vooral van elkaar en de gezelligheid. Ook werd er een moment stilgestaan bij diegenen die het afgelopen jaar van ons zijn heengegaan.

De stampottenmaaltijd viel ook nu weer zeer goed in de smaak en er werd gretig gebruik van gemaakt door de 44 deelnemers. Een bijzonderheid was dat de Open Eettafel voor deze ene keer iedereen trakteerde en dat deze maaltijd dus gratis was. Mocht men hiervoor schaamte hebben, dan kon men een bedragje doneren in een grote (lege!) soeppan voor de voedselbank. Door deze vrijwillige bijdrage kon een mooi bedragje worden overgemaakt, een echte win-win situatie. De eettafel werd afgesloten met een videovoorstelling, samengesteld met flitsen uit de prachtige musical “ Uit de Schaduw van Appeltern”. Wie anders kon dit het beste presenteren dan Wim van Leeuwen. We beleefden nog een keer (wel versneld ) deze prachtige voorstelling. Alle gasten keken geboeid toe. Wim bedankt voor de Musical en voor deze presentatie!

Tot besluit werden de gasten op de hoogte gesteld van het voornemen om op iedere vierde woensdagochtend van de maand (van 10.00 tot 12.00 u) een inloopochtend te houden in ’t Stèkske (voorheen het WOS). Gezelligheid, inhoud en samenzijn zijn ook hier weer de sleutelwoorden.

Al met al een mooie start van 2020!

Loes Jap-Tjong.
Project open Eettafel Appeltern-Altforst. 

open eettafel 2020 01 open eettafel 2020 02

 

 

 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal