Mooi Appeltern

Appeltern aan de Kook

“Dorpsgenoten koken en genieten bij elkaar van een driegangendiner”

Vóór Corona was Appeltern aan de Kook een jaarlijks fenomeen: Deelnemers maakten een voor-, hoofd- of nagerecht en kwamen dat bij elkaar opeten. Corona gooide roet in het eten (!) maar gelukkig kan het weer. Zet dus zaterdag 8 juni in je agenda en geef je op!

Hoe gaat het in zijn werk?
Je geeft je op, bij voorkeur als tweetal. In je eentje kan ook maar dan maken wij er een koppel van. Met die koppels gaan wij een eetschema maken, een logistieke puzzel van wie wat waar gaat koken en eten. Als je je hebt opgegeven rekenen we ook op je. Mocht iemand onverhoopt niet kunnen zorg dan zelf voor een vervanger.
Ieder die meedoet eet bij zichzelf en op twee andere adressen. Alle deelnemers krijgen ruim van tevoren een envelop op de deurmat waar je wordt verwacht voor het voorgerecht en wat je zelf gaat maken: Maak je een voorgerecht of doe je het hoofdgerecht of het toetje? Dat alles maak je dan voor 6 personen, 2 porties voor jezelf en 4 voor je gasten. Op de avond zelf tijdens het voorgerecht ontvang je twee enveloppen. Deze maken duidelijk waar je verwacht wordt voor je hoofdgerecht en daarna hetzelfde voor het nagerecht.

De praktijk
We starten om17.30 waarbij iedereen aanwezig is op het eerste adres. Om 18.30 uur is het voorgerecht op en heb je 15 minuten de tijd om, het liefst met je fiets naar je volgende adres te rijden. Daar staat om 18.45 uur je hoofdgerecht klaar. Degene die dit moet serveren zal dus van tevoren zijn spullen daarvoor bijna klaar moeten hebben want om 20.30 uur is het alweer tijd om naar je volgende adres te trappen waar om 20.45 uur het nagerecht genoten kan worden. Hou goed je tijd in de gaten zodat niemand voor een gesloten deur staat.

De kosten
Om het voor iedereen toegankelijk te maken is deelneming deze keer geheel gratis. Er wordt geen wijn meer bijgeleverd zoals eerder gebeurde. Wil je graag een wijntje of iets anders drinken, neem dan gewoon je eigen spul mee in de fietstas. De gastvrouw/-heer kan er natuurlijk zelf een heerlijk drankje bij serveren en water hebben we allemaal wel in de kraan. De kosten voor de maaltijd zijn voor je eigen rekening. Wat je maakt verzin je zelf. De nostalgische bonenschotel van je oma, die overheerlijke tiramisu van je Italiaanse achternicht of je eigen eenvoudige tomatensoep, als het maar lekker is en er een beetje leuk uitziet.

Afsluiting
Om 21.30 hopen we iedereen te ontmoeten in ons dorpshuis “De Schuur”. Het Dorpsplatform Mooi Appeltern steunt ons initiatief van harte en zorgt voor de zaalhuur en een gratis eerste rondje!!

Inschrijfformulier
Na dit verhaal popel je natuurlijk om mee te doen. Geef je vóór 10 mei op via het onderstaande inschrijfformulier. Geef je naam van jezelf (en je metgezel) , je adres, telefoonnummer en je e-mailadres op. Ook kun je aangeven of je vegetariër bent. Helaas kunnen we niet met meerdere opties rekening houden, dat wordt te ingewikkeld. Heb je eerst nog vragen dan kun je die via stellen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam 1
Naam 2
Telefoonnummer zonder streepje of spaties invoeren!
Geef hier bijvoorbeeld aan of je vegetariër bent.

Samen koken, eten, genieten en met elkaar aan de praat komen. Appeltern aan de Kook is een feest!

Tot de 8ste juni!
Ineke Hijmans, Martine van der Plas en Annemiek van den Berg

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud