Mooi Appeltern

Dodenherdenking 4 mei

Ook dit jaar staan wij op 4 mei stil bij allen, die omgekomen zijn in oorlogen en vredesoperaties. Oorlogen kenden wij uit de geschiedenisboeken, maar tot onze schrik is het een actualiteit geworden. In Oekraïne wordt gevochten om vrijheid en inmiddels zijn er vele brandhaarden in de wereld.
 
Wij staan hierbij stil met een kleine ceremonie op de dijk bij de oorlogsgedenksteen bij de kerk. Om 20.00 u. nemen wij twee minuten stilte in acht. In de eerste minuut denken wij aan de overledenen en in de tweede minuut aan de overlevenden, mensen die zich ingezet hebben in de strijd en dit overleefd hebben. Vervolgens zal iemand van de gemeente een woordje spreken en een grafstuk bij de gedenksteen plaatsen. Daarna wordt er nog een gedicht voorgedragen en wordt er afgesloten met ons volkslied Het Wilhelmus.
 
Wim van Leeuwen en Ineke Hijmans vormen nu het herdenkingscomité. Wim heeft te kennen gegeven na vele jaren dit stokje door te willen geven. Wie wil(len) zijn plaats innemen, zodat we ook in Appeltern deze herdenking in ere kunnen houden? Meld je aan bij  .

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud