Mooi Appeltern

Liederentafel De Jukebox

Op vrijdag 10 mei wordt in de Bogerd te Druten een Liederentafel gehouden.  Het doel van de Liederentafel is om elkaar te ontmoeten, oude herinneringen op te halen door de liedjes en om samen te zijn. Het is een leuke activiteit voor mensen op leeftijd met veel beweging en zang. De bezoekers worden dan ook uitgenodigd om (indien mogelijk) zoveel mogelijk mee te doen.

Vier Maas en Walers hebben het plan opgepakt om diverse malen per jaar zo’n Liederentafel te organiseren in de gemeenten West Maas en Waal, Druten en Wijchen in verschillende dorpshuizen. De eerste Liederentafel werd in maart gehouden in dorpshuis de Mijlpaal te Hernen.

De Liederentafel genaamd ‘de Jukebox’  bestaat uit vier muzikanten (2 accordeonisten en 2 gitaristen), die samen met zangeres Marianne van de Broek de liedjes ten gehore brengen. Iedere aanwezige krijgt een liederboek bij binnenkomst. Hierin staan vijftig liedjes. De liedjes die gezongen gaan worden variëren van Corry Konings tot de Beatles, Freddy Quinn, Julio Iglesias, Fats Domino en Bonnie st. Clair. Het zijn stuk voor stuk liedjes die men meteen mee kan zingen.

Een vaste presentator verzorgt de gezellige avond, die van 19.30 tot 22.00 uur duurt. In de pauze om 20.30 uur draagt Gerrit Kistemakers uit Horssen in het dialect een verhaal voor uit het Maos en Waols Woordenboek van Johan van Os.

De entree bedraagt vijf euro per persoon en iedereen is welkom, van jong tot oud. Goed ter been, minder ter been, of in een rolstoel, genieten kan iedereen van muziek maken/zingen!

De organisatie onder de naam de JukeBox van Maas en Waal, berust bij diverse mensen  uit o.a.  Boven-Leeuwen, Appeltern, Hernen en Wijchen. Voor meer info kunt u contact opnemen met Wim van Leeuwen: 06-81284381.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud