Mooi Appeltern

Open Eettafel

Open Eettafel is opgezet om samen een goed verzorgde maaltijd te gebruiken, lekker bij te praten, nieuwtjes uit te wisselen en om zorg voor elkaar.

Iedere 2e woensdag van de maand wordt om en om in dorpshuis De Schuur in Appeltern en in dorpshuis De Uithof in Altforst een Open Eettafel georganiseerd. Van 12.00 uur tot 13.30 uur wordt een drie-gangen-menu geserveerd voor een inmiddels vast gezelschap van ruim 30 personen, ouderen en senioren uit Appeltern, Altforst en Maasbommel.

Open Eettafel is ontstaan eind 2012, in de tijd dat het beleid van de politiek was, ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen én de gemeente West Maas en Waal die burgerinitiatieven m.b.t. leefbaarheid wilde stimuleren. Loes Jap-Tjong was initiatiefnemer en samen met anderen werd in april 2013 de eerste Open Eettafel voor ouderen uit Appeltern en Altforst gerealiseerd.

Nu ruim 10 jaar later is er een vast team van vrijwilligers, die dit realiseert; koks, die voor afwisselende maaltijden zorgen en gastvrouwen, die de mensen ontvangen aan keurig gedekte tafels en het eten uitserveren. Interesse om het team te komen versterken? Neem dan contact met ons op:
– Voor kok met Marsha Krijnen 06-48372041.
– Voor gastvrouw met Gonneke Janssen Steenberg 06-22812241.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud