Mooi Appeltern

Themagroep Wonen

Themagroep Wonen houdt zich bezig met het onderzoeken van de woningbehoefte in Appeltern en de mogelijkheden om hieraan invulling te geven.

Recentelijk zijn er in Appeltern eindelijk weer woningen gebouwd. Appeltern is blij met de nieuwe woningen die ‘reuring’ in het dorp brengen. De komst van nieuwe inwoners is goed voor de school, voor de verenigingen en het dorpshuis. Een mooie impuls voor de dorpskern!

Plein 2020
Nieuwbouwplan Plein 2020 aan de Van der Capellenstraat/Pastoor Willemsplein is inmiddels gerealiseerd. Het project betreft 6 midden-, hoek- en eindwoningen, 3 flexwoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

Challenge provincie Gelderland
In 2021 tekenden 4 jongeren het koopcontract van de Gravin van Rechterenschool in Appeltern. Deze voormalige school uit 1953 hebben zij inmiddels verbouwd tot 4 woningen. Het resultaat van de Challenge: ‘Mijn huis staat in Gelderland’ van provincie Gelderland waarbij woningzoekenden gekoppeld werden aan leegstaande gebouwen. Het bleek een mooie kans voor startende ‘eigen aanwas’ om in Appeltern te blijven.

Plan Spitsestraat
In dit kleinschalig nieuwbouwproject aan de Spitsestraat worden op dit moment 9 woningen gebouwd. Het project bestaat uit een 5-tal goed ingedeelde rijwoningen en 4 woningen (zie foto) met vrij uitzicht op het groen van ‘De Heerlijkheid’. Laatstgenoemde woningen kunnen verschillend worden uitgevoerd met wisselende grootte. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit een veelzijdige gezinswoning met 2 badkamers of een zorgeloze levensloopbestendige woning met uitbouw. Voor ieder wat wils. Er zijn nog enkele woningen te koop. De woningen worden aangeboden door MVS Janssen Garantiemakelaars.

Groepsleden van themagroep Wonen zijn: John van Luijn, Arnold van Ooijen, Kees Konings en Tonny Banken Wil je meer informatie of wil je deze groep komen versterken? Neem dan contact op via  of met één van de leden!

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud