Mooi Appeltern

Zwerfafvalbrigade Mooi Appeltern

Ons motto: ‘Schoon tot in de Kern’

In de tweede helft van 2019 wordt vanuit Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met de gemeente West Maas en Waal de zwerfafvalbrigade opgericht. Doel is zwerfafval te ruimen voordat het verder in ons milieu terecht komt met alle schadelijke gevolgen van dien. Iedere deelnemer wordt vanuit de gemeente toegerust met attributen, die hiervoor nodig zijn.

Onze werkwijze
De brigade bestaat op dit moment uit 14 personen. Ons gebied, kern en buitengebied van Appeltern, is opgeknipt in verschillende delen. Ieder lid heeft een deel, dat zij/hij voor haar/zijn rekening neemt, in de tijd wanneer het haar/hem uitkomt. Je werkt dan individueel.

Gezamenlijke acties
Als zwerfafvalbrigade, gecombineerd met vrijwilligers die zich hiervoor aanmelden, nemen we deel aan de actie Schone Rivieren die door het IVN georganiseerd wordt. 2x in het jaar, in het voor- en najaar, wordt er afval geruimd langs de hele oever van de Maas en de Waal van Beuningen tot Dreumel.

Verder is er de actie Polderjutten, georganiseerd vanuit de gemeente West Maas en Waal. Eveneens in het voor- en najaar ruimen we dan de grotere polderwegen.

Wil je je bij ons aansluiten? Stuur een mail naar .

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud